Bert moest nog even een brug over fietsen …

Ik had ’s avonds een afspraak voor mijn hobby. Omdat het goed weer was, nam ik de fiets. Net voor ik aankwam, moest ik nog een brug over fietsen. Ik trapte wat harder om de brug op te geraken, maar ik trapte zo hard dat mijn derailleur tussen de spaken terecht kwam en brak. Mijn wiel was daardoor ook nog eens geblokkeerd geraakt. Daar stond ik dan, ik kon het zelf niet herstellen en ik kon alleen maar te voet verder. Na de afspraak moest ik nog thuis geraken. Ik belde wat vrienden en gelukkig vond ik iemand die me nog naar huis kon brengen.

Met de aanhangwagen naar de fietsenmaker

Mijn fiets heb ik moeten achterlaten. De dag nadien ben ik hem zelf gaan ophalen met de auto en een aanhangwagen en heb hem naar de fietsenmaker gebracht. De fietsenmaker kon hem niet herstellen, de derailleur was te specifiek. Ik moest terug naar de winkel waar ik hem gekocht had.

Fietsbijstand to the rescue

Ik dacht dat ik wel zonder fietsbijstand kon, maar na de pech met mijn fiets besef ik dat het toch een handige hulp is. De fietsbijstand had mij uit de nood kunnen helpen. Dankzij mijn familiale verzekering kan ik nu hulp krijgen als ik nog eens pech heb met de fiets.

 

Ook op zoek naar een fietsbijstand?

Fietsbijstand Baloise Gezin Select (BA Familiale).

Ongeval met de fiets of fietsketting stuk? En kan uw fiets niet meer rijden? Dankzij de gratis fietsbijstand in de verzekering Gezin Select bent u zo weer op weg.

Baloise Assistance is 24/24u, 7/7d bereikbaar

+32 3 870 95 70

Baloise Assistance stuurt dan een pechverhelper. Krijgt die de fiets niet rijklaar binnen het uur? Dan brengt Baloise Assistance de fiets naar een hersteller en u samen met uw bagage naar uw bestemming.

Wanneer?

U kunt voor uw fiets altijd rekenen op de hulp van Baloise Assistance bij:

  • pech
  • ongeval
  • vandalisme
  • diefstal of poging tot diefstal

U krijgt deze hulp in België vanaf 1 km van uw woonplaats. En dat tot 3 keer per jaar.

Wie?

Uw hele gezin krijgt fietsbijstand:

  • u en uw partner waarmee u samenwoont;
  • inwonende kinderen: zowel uw kinderen als die van uw samenwonende partner;
  • inwonende ouders: zowel uw ouders als die van uw samenwonende partner.

Welke fietsen?

U krijgt hulp van Baloise Assistance voor deze fietsen:

  • elke fiets met 2 of 3 wielen zonder motor;
  • e-bike: elke fiets met een elektrische hulpmotor die geen ondersteuning meer biedt vanaf 45 km/uur of meer en die niet autonoom kan rijden;
  • een bakfiets, een aangekoppelde aanhangwagen of aanhangfiets.